16 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Nog even terug blikken op afgelopen zaterdag, waar de dames van NOK 3 punten wisten te pakken.
ST Oudehaske/FFS VR1 stond op de agenda. Een ploeg waar de vorige wedstrijd 0-3 van hadden gewonnen.
Een goede ploeg, sterke speelsters. Het zijn belangrijke punten voor ons dameselftal, die momenteel 2e staan in de competitie, onder Dronrijp VR1.

De opstelling was vandaag als volgt:

Goal: Jetske Bokma.

Verdediging: Melissa, Baukje, Nikkie, Martine v/d Weij.

Middenveld: Milou, Marijke, Maaike.

Aanval: Anne, Femke, Martine Witteveen.

Bank: Erja, Wietske, Andrea, Stephanie.

De wedstrijd ging van start, waar NOK gelijk veel druk probeerde te zetten op de tegenstander. Het waren onrustige eerste minuten, waar alles nog niet zo goed liep. Bennie gaf veel aanwijzingen langs de zijlijn. NOK had een slechte start. Na een +/- 15 minuten begon NOK wat beter elkaar op te zoeken, wat rustiger aan de bal te zijn. De zenuwen zijn er wat uitgespeeld.
In de 20e minuut viel de 1-0 dan eindelijk, door een goede bal van Milou op Martine, die de bal in de goal wist te krijgen. In de 29e minuut kwam Martine 1 op 1 op de keeper. 2-0. We konden even adem halen, dit zorgde voor iets meer rust.
NOK had meeste balbezit, ST Oudehaske/FFS probeerde er zo nu en dan wel door heen te prikken maar de verdediging van NOK was scherp, en liet geen kansen creëren.

In de rust zijn we tevreden, er zijn een paar puntjes van verbetering maar zo doorgaan en de punten blijven in Oudemirdum. 2e helft met de kop naar de kantine en gaan!
En dat werd er ook zeker gedaan. NOK speelde relaxed, met veel support langs de zijlijn werd het een mooie 2e helft voor publiek aangezien de doelpunten aan de kant van de kantine vielen.
In de 48e minuut was het Erja, vanuit een prachtige opzet samen met Wietske. Erja knalt de 3-0 erin, prachtig!
Niet veel later wilde Wietske ook aan publiek laten zien wat ze in huis had, in de 53e minuut via een prachtig steekpass van Baukje komt Wietske dichtbij het goal en weet de bal mooi in het goal te schieten! 4-0!

De verdediging stond iets TE veel te genieten van wat er voorin allemaal gebeurde, en werd iets laks toen ST Oudehaske/FFS probeerde door te breken. Hierdoor viel helaas in de 72e minuut de 4-1.
In de 81e minuut was het gelukkig NOK alweer die de 5-1 erin prikte door een actie van Martine, die vandaag met haar nieuwe voetbalschoenen haar 3e doelpunt erin schoot.
Stephanie, onze nieuwe aanwinst van de vrouwen van NOK stond in de 2e helft rechts midden. Samen met Marijke hadden ze leuke acties en wist Stephanie zelfs bij het goal te komen! Maar.... wat gebeurde daar nu???? PANIEK!! Bennie zat al bijna te juichen in de dugout en had nog net de 6-1 niet opgeschreven... Stephanie zat bijna bij de keepster op schoot toen ze opeens niet meer wist wat ze moest doen met de bal. Laten we zeggen dat het de zenuwen waren. Ze schoot de bal naar Martine, maar aangezien die ook bijna al aan het juichen was en de bal totaal niet meer verwachtte ging dit natuurlijk mis. Stephanie, laten we hopen dat je volgende keer de bal natuurlijk snoeihard ZELF in het goal schiet!

In de 89e minuut wist Milou, die veel vrije ruimte kreeg in het centrum een solo actie te maken en uiteindelijk door de benen van de keepster de 6-1 maakte! Op dit moment ging ook het fluitsignaal en was de wedstrijd gespeeld! 3 mooie puntjes in Oudemirdum gehouden!

Komende 2 weken hebben de dames van NOK vrij. Op 9 maart om 16:30 uur staan de dames van De Walde op de planning bij sportpark Waldstreffen. Zien we jullie dan??