Datum

3 februari 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

En we zijn weer van start.. Na een paar heerlijke weken ‘vakantie’ hebben de dames de eerste trainingen alweer achter de rug. Zo waren wij alweer klaargestoomd voor de eerste competitiewedstrijd afgelopen zaterdag. Een zaterdag waarbij de temperatuurmeter op +/- 2°C stond en er vele wedstrijden werden afgelast door de vele regen die er was gevallen.

Bij ons stond Nieuweschoot op de planning. Een ploeg die wij nog maar 1 keer hadden ontmoet dit seizoen, maar waarbij de wedstrijd toen werd gestaakt in de 29e minuut met een stand; 3-1 voor NOK. Oorzaak; Wegens een vervelende blessure van de tegenpartij. Om een lang verhaal kort te houden. Hier vielen zeker punten te pakken..

We vertrokken met het volledige team en de opstelling was als volgt:

Doel: Minke (1)

Verdediging: Jetske H (2), Jetske B (3), Nikki (4), Martine v/d Weij (5)

Middenveld: Femke (6), Milou (8), Martine Witteveen (10)

Aanval: Annabel (9), Anne (7), Liz (11).

Bank: Melissa (12), Wytske (13), Andrea (14).

Het was nogal frisjes buiten.. laten we daar eerst maar mee beginnen. In mijn voetbal ‘’carrière’’ heb ik nog nooit meegemaakt dat ik in de sneeuw moest gaan voetballen.. Na een goeie warming-up en veel laagjes onder ons NOK tenue viel het uiteindelijk wel mee. Op de bank was het iets kouder.. ??

Maar goed, de uitslag zegt over de wedstrijd wel genoeg. Echt moeilijk hadden we het niet. Na 4 minuten gespeeld te hebben stond het namelijk al 0-2 door Liz Stieding. Misschien was Nieuweschoot nog niet warm genoeg en waren de spieren hierdoor nog wat stijf.
Doordat NOK door deze voorsprong wat nonchalant was bleek toen de 1-2 viel in de 6e minuut. In de 10e minuut kreeg Liz weer de bal die de 1-3 erin schoot. In de 15e minuut dacht ze dat weer even te doen. Een voorzet van Martine kreeg Liz prachtig in de voeten en schoot zo de 1-4 erin. NOK was duidelijk de betere ploeg, maar doordat het allemaal zo gemakkelijk ging werd er ook minder goed geschakeld in het veld. Zo kwam er een mooie kans voor Nieuweschoot en deze werd netjes afgemaakt. 2-4.
NOK ging weer beter voetballen en met in de 21e minuut Anne en in de 30e minuut Annabel stond het 2-6.

Maar weer kreeg Nieuweschoot een kans doordat wij waarschijnlijk steeds na twee doelpunten iets te lang aan het nagenieten waren. 3-6. Maar zo gingen wij niet de rust in.. Nee, Liz wilde de bal ook nog een keer raken een in de 38e minuut maakte zij de 3-7.

Na wat aanpassingen in het veld en de speelsters op de bank in het veld stonden begonnen we met een big smile aan de tweede helft. Want jawel, het mag wel in de krant. Andrea kreeg een doelpunt op haar naam!
En hoe… ik twijfel of ze de tegenpartij heeft omgekocht. Met een geweldige voorzet schoot de tegenpartij de bal prachtig in het doel. En ja, regels zijn regels.. dit doelpunt komt dan op haar naam.

De tweede helft had NOK  volledig onder controle.. Nieuweschoot heeft geen enkele kans meer gehad. Met een einduitslag van 3-13 hebben we genoten van de eerste competitiewedstrijd van 2018! Volgende week, als het weer het toelaat spelen de vrouwen thuis tegen Oldeholtpade VR1 om 11:15.  Pluk de dag! ??