18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ieder jaar heb je weer bepaalde tijden van het jaar. Sinterklaas, pasen, kerst en nog veel meer. Al die perioden konden NOKTWA gestolen worden, want vandaag kon voor het eerst in de geschiedenis een periode worden gepakt door NOKTWA!

Na het behalen van een periode is er in ieder geval recht op een toetje na afloop van het seizoen. Er mogen dan play-off wedstrijden worden gespeeld om promotie naar de 2e klasse reserve. Vorig jaar waren we er al eens dichtbij maar nu heeft NOKTWA het in eigen hand. Bij winst op Mulier stelt NOKTWA deze belangrijke doelstelling veilig.

In de voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd waren er helaas een paar mensen die niet aanwezig konden zijn. Tesfit was afgelopen week oom geworden en de kleine was in Zweden ter wereld gekomen. Vanzelfsprekend wilde Tesfit hier naartoe om dit te vieren, en dus was hij niet in Witmarsum te bewonderen. Feike Pieter was afgelopen week op de training geblesseerd geraakt aan zijn schouder, en kon eveneens niet spelen. Ook aanvoerder Jordy moest helaas verstek laten gaan, maar de afwezigheid van het trio heren werd gecompenseerd door een peloton gastarbeiders.

Doelman van NOK 3 Gosse mocht de handschoenen aantrekken en plaatsnemen onder de lat. Daarnaast was Hessel ook overgekomen van NOK 3. Vanuit de A-selectie waren er ook nog een paar mensen geselecteerd om deze bijzondere wedstrijd bij te wonen. Henk, Hendrik, Willem Tiede, Jan Buter en Frank (Purrel) konden rekenen op een plekje in de selectie van Ayelt, Sacha en…. Jawel, Menno Feike!! Menno Feike was bereid gevonden om de taak als assistent leider naast Sacha op zich te nemen.

Daarmee kwam de technische staf tot de volgende opstelling:

Doel: Gosse

Verdediging: Jan Buter, Douwe Jan©, Hendrik, Henk

Middenveld: Douwe Tjeerd, Marten, Erwin

Aanval: Willem Tiede, Frank, Roy

Bank: Geert, Jan Bannie, Johan, Hessel

De wedstrijd werd vandaag afgewerkt op een nette plastic grasmat. De warming-up daarentegen was daarnaast op het sompige bijveldje. Dit was jammer want hierdoor moest NOKTWA de eerste minuten van de wedstrijd erg zoeken naar balcontrole. Steeds weer hadden de spelers meerdere handelingen nodig om de bal op de juiste plaats voor de voeten te krijgen. Dit zorgde ervoor dat Mulier vrij gemakkelijk kon verdedigen. Het tempo was simpelweg niet hoog genoeg. Sterker nog. Trainer Ayelt vond dat een 0-0 wel volstond, en werkte ‘eigenvoetig’ de bal over de omheining (zie tweet).

Johan, die ook plaats mocht nemen op de bank, had afgelopen week last gehad van een griepje. Zijn maag was nog wat onrustig. Iedereen weet dat als je je zo voelt, een scheet laten altijd een risico is. In de dug-out werd dan ook al geopperd dat als Johan een scheet zou kunnen laten en zijn broek droog zou houden, hij later in de spits plaats mocht nemen. Wellicht kom ik hier later in het verslag nog even op terug.

Wie ook op de bank zat was Jan Bannie, die zei verder niks.

Ondertussen scharrelde de wedstrijd zich langzaam voort. Aan de kant zagen we NOKTWA strijden, maar moeizaam kansen creëren. Het baltempo was te laag en het veld werd niet goed genoeg breed gehouden om ruimte te maken voor elkaar. Mulier was daarentegen ook niet in staat om het NOKTWA moeilijk te maken. Soms konden ze via een lange bal nog eens over de middellijn komen. De tweede keer dat dit lukte kregen ze wat hulp van de scheidsrechter. Een speler van Mulier schoot de bal tegen het lijf van Hendrik. De scheidsrechter zag hier hands in, en dus ging de bal op de stip. Zou NOKTWA in deze belangrijke wedstrijd tegen een achterstand op lopen? Mulier was niet bij machte om het Gosse moeilijk te maken, maar de penalty werd onberispelijk binnen geschoten, 1-0!

Tegen een achterstand aankijken is altijd lastig, maar in een wedstrijd die je domineert is dat extra moeilijk. Vol ongeloof puzzelde NOKTWA verder richting het doel van Mulier. Maar het was Mulier dat weer wist te scoren. Twitter correspondent Menno Feike schreef; “Hoe de bal er in vliegt weet niemand. 2-0!”

Het publiek van Mulier leek was afwezig in deze wedstrijd maar wanneer Mulier tot scoren wist te komen, klonk er een soort echo gejuich vanuit de hoek van het veld. Het publiek bleek zich in een container te hebben verzameld om vanuit daar de wedstrijd te volgen. Zo waren we van ‘kelderklasse voetbal’ naar ‘container voetbal’ verschoven. Zou dat dan ons nieuwe niveau zijn? Om dat te bereiken moest er wel eerst gewonnen worden! Maar een 2-0 achterstand omdraaien, dat doe je niet zomaar.

Op slag van rust was het Frank (Purrel) die de aansluitingstreffer wist te maken. Frank knalde de bal droog in de linker benedenhoek en liet de keeper vertwijfeld achter. Heerlijk om zo voor rust een belangrijke goal te maken. Purrel, kent u hem nog? Purrel Fränkel speelde in Nederland voor o.a. Telstar, de Graafschap en Vitesse en lijkt ook nog bijzonder veel op ‘onze’ Frank. Zie hiervoor de bijgeleverde foto.

Inmiddels was het rust, en had Hendrik aangegeven niet verder te kunnen. Hierdoor mocht Hessel aan de warming-up beginnen en op de rechtsback plaatsnemen. Hierdoor schoof Jan Buter naar het centrum. Wat er verder in de rust besproken werd, dat weet ik dus niet. De thee was trouwens lekker, dat vond ook Douwe Tjeerd na een overdosis suiker.

In de tweede helft moest er dus wel echt wat gebeuren. Er moest gewonnen worden en dus ging NOKTWA op jacht naar de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam er dan ook al snel, toen Willem Tiede via de rechterkant door kwam en voor de keeper kwam te staan. In plaats van een balletje breed, knalde hij de bal zelf tegen de touwen! Een opluchting, gecombineerd met hard gejuich knalde er over het nepgras. Echter, er moest nog een doelpunt worden gemaakt.

Er volgden in korte tijd een aantal kansen voor opeenvolgend Geert, Roy, Willem Tiede en Frank maar niemand wist het net te vinden. Maar er was nog een troef voor handen op de bank. Johan had inmiddels een droge scheet gelaten. Reden genoeg om hem in het veld te brengen voor Erwin. Johan kwam er in de spits bij om het doelpunt te forceren. Johan kreeg maar 1 opdracht mee vanaf de bank. “Do hoefst mar ien bal goed te reitsjen’. Hoewel Ayelt mij vast niet serieus neemt met die slechte Fries, snapt iedereen wat hij hiermee bedoelde. Johan, ga het veld in en probeer wat te forceren. Hoewel Johan niet veel praat, bleek hij wel goed te kunnen luisteren want het was Johan die voor de 2-3 wist te zorgen!!! Wat een feest, wat een opluchting in Witmarsum bij de heren van NOKTWA. Ten tijde van de goal van Johan was er nog ruim 10 minuten te spelen en dus moest er met samengeknepen billen een overwinning over de streep worden getrokken.

Na een aantal zenuwslopende minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En dus was NOKTWA periodekampioen en had het nacompetitie voetbal veilig gesteld!! Bij terugkomst in Oudemirdum was het nieuws al door gekomen en had de voorzitter voor de strijders van NOKTWA een kratje bier gereserveerd. Ook was het nieuws door gekomen dat Heerenveense Boys had verloren en NOKTWA dus ook nog met vijf punten los aan kop gaat in de 3e klasse reserve.

Volgende week speelt NOKTWA thuis tegen Oudehaske. Weer een belangrijke wedstrijd in een lastige reeks voor de winterstop. Kan NOKTWA de koppositie vasthouden? Help ze waar u kunt en kom ook een keertje bij NOKTWA kijken. Er wordt afgetrapt om 14.00uur.