W. Hoekstra

Accommodatie

Onbekend

Ach, ach, het is weer zaterdag! Een veel gehoorde term bij de heren van NOKTWA wanneer ze weer op de mooiste dag van de week, het (ouderlijk) huis verlaten voor een potje voetbal. Zaterdag is de mooiste dag van de week, er zijn al vele liedjes over geschreven. Het ‘kelderklasse gevoel’ is moeilijk te omschrijven maar wordt diep in de blauw witte harten gedragen. Zeker na een periode met vorst, regen en sneeuw zijn we blij dat het eerste voorjaarszonnetje weer haar intrede doet. Eindelijk mogen we weer wekelijks los, en dat is maar goed ook.

NOKTWA mocht het vandaag opnemen tegen Heeg 2. Heeg heeft een moeizaam seizoen bij de club die wordt geteisterd door vele blessures en schorsingen. De resultaten zijn ook niet om over naar huis te schrijven, de ideale omstandigheden om de tegenstander eens even lekker te onderschatten. Maar dat gaan we niet doen natuurlijk, want die valkuil kennen we allemaal.

Good old Jordy had vandaag weer zijn kicksen uit de kast gezocht. Op het moment dat je ‘good old’ wordt genoemd gaat het trouwens wel hard achteruit met je, maar daar zal ik verder niet al teveel woorden aan vuil maken. Mooi dat je er weer bent Mssnk!

De volgende heren mochten het vandaag opnemen tegen Heeg:

Doel: Feike Pieter

Verdediging: Patrick, Willem Jan, Wytze, Jharm

Middenveld: Steffen, Kees met een K©, Jelle

Aanval: Robin, Tesfit, Roy

Bank: Harmen, Jordy, Frans Pieter, Jan

De wedstrijd was inmiddels al in al zijn hevigheid losgebarsten toen Theunis nog eens aan kwam wandelen. Dat was nog niet eens het ergste, Theunis wilde ook niet eens bij ons in de dug out zitten. Verder riep Theunis wel het een en ander maar dat hebben we niet gehoord. Wat veel belangrijker was, was het feit dat NOKTWA zeer sterk aan de wedstrijd begon! Al binnen tien minuten had NOKTWA twee levensgrote kansen gemist. Jelle had de eerste grote kans die hij een beetje achter zich kreeg aangespeeld en daardoor noodgedwongen de bal achter het standbeen moest doorhalen. Het schot miste kracht en precisie waardoor het een gemakkelijke prooi was voor de doelman. De tweede grote kans was voor Tesfit die de bal na een scrimmage voor de voeten kreeg en vrij kon uithalen maar precies de bal bij de keeper in de handen wist te schieten.

In de 11e minuut wist NOKTWA de derde grote kans wel te benutten!! Roy nam een vrije trap aan de linkerkant van het veld snel en slim en wist daarmee Robin te bereiken. Robin verplaatste de bal vervolgens naar de vrije Tesfit die deze keer wel doel wist te raken, 1-0! NOKTWA zit na dit doelpunt op rozen want Heeg had tot nog toe echt nog niks laten zien en NOKTWA domineerde de wedstrijd volledig.

Een daar is hij al; ‘Het onderschattingsspook’. Het onderschattingsspook dwaalde rond over sportpark de Skelp en liet de heren van NOKTWA in de bekende valkuil stappen. Het onderschattingsspook ging in de hoofden van de spelers zitten waardoor de aansturing van de benen niet meer automatisch verliep. Gemakkelijke, korte passes kwamen niet aan en het goede positiespel werd niet meer gevonden. NOKTWA was nog steeds de betere ploeg maar Heeg kreeg nu ook af en toe kansjes. Ondertussen bleef NOKTWA de kansen op de 2-0 missen en bleef Heeg in leven.

In de 34e minuut kwam daar dan toch dat deksel op de neus. Heeg probeerde met een hoge voorzet de spitsen te bereiken. De voorzet was echter helemaal verkeerd en Feike Pieter leek de bal gemakkelijk te kunnen vangen maar timede helemaal verkeerd en had de bal niet klem. Een speler van Heeg stond er vlakbij en maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje, 1-1. Zuur natuurlijk, maar NOKTWA recht zich de rug en vecht zich weer terug in de wedstrijd. Als je zoveel beter bent dan de tegenstander moet het wel goed komen toch? Toch? Toch?

Feike Pieter heeft zich trouwens al een paar weken uitgedost in een nieuwe outfit. Het schijnoranje shirtje op een knal oranje broekje en sokken, is op zijn minst een opvallende verschijning. Het gerucht gaat dan ook dat Feike Pieter voor de wedstrijd de lijnen had getrokken en geen tijd meer had om zijn werkkleding voor zijn keeperstenue te wisselen. In de foto hierboven ziet u het resultaat van Feike Pieter zijn werk, voor aanvang van de wedstrijd.

In de rust was het even stil. Steffen, die vandaag voor het eerst in de basis mocht beginnen kwam niet lekker in de wedstrijd en werd daarom gewisseld voor Jan. Verder werd er in de rust niet meer gewisseld en werd er op de 1-1 tussenstand een kopje thee gedronken.

De tweede helft begon eigenlijk weer net zoals de 1e helft begon. NOKTWA was veel beter en bepaalde het spelbeeld. In de 52e minuut resulteerde dit dan ook in een doelpunt uit een corner. Kees kreeg de bal en wist de bal in de ploeg te houden door Jan aan te spelen op zo’n 18 meter van het doel. Jan bedacht zich geen seconde en haalde uit op het vijandelijke doel. De bal rolde langzaam maar zeker tussen iedereen door, buiten bereik van de doelman. Daarmee tekende Jan voor de belangrijke 2-1 voorsprong!! Nu doordrukken en niet meer loslaten, bij de keel grijpen en afknijpen die handel, toch? Toch? Het onderschattingsspook had na de 1-1 even pauze genomen, maar zag zich genoodzaakt weer in te grijpen. NOKTWA vergat door te drukken en was in de aanvallende impulsen inspiratieloos. De heren van Heeg hadden het nog altijd moeilijk en de spits van Heeg moest zelfs met kramp in twee benen het veld verlaten. Heeg kon het tempo van NOKTWA lang niet bijhouden maar NOKTWA maakte hier niet genoeg gebruik van.

In de 78ste minuut probeerde Jharm een bal uit te verdedigen maar kwam daarbij in contact met een tegenstander die daar goed gebruik van maakte, en naar het gras ging. De scheidsrechter ging mee in dit spel en gaf de vrije trap. “Oh nee toch, toch, toch?”, mompelde Ayelt. En ja, het deksel was weer daar. De speler van Heeg knalde de bal droog onder de lat, buiten het bereik van Feike die de bal nog wel licht toucheerde. Het was daarmee weer gelijk, 2-2.

In de laatste minuten was er nog een levensgrote kans voor de inmiddels ingevallen Jordy die binnen de 16 meter de bal op de slof kreeg, maar veel te wild uithaalde en maandag de bal bij Juf Karla uit het lokaal kan gaan halen.

U raadt het al, de stand blijft steken en wat overblijft is teleurstelling. Maar laten we daar vooral niet te lang in blijven hangen, gedane zaken nemen namelijk geen keer. Volgende week is er weer een kans en laten we dan alsjeblieft zorgen dat het onderschattingsspook, niet in Oudemirdum ronddwaalt. 14.30uur trapt NOKTWA af voor de wedstrijd tegen de nummer laatst, Heerenveense Boys. Komt allen!!!