Onbekend

Breekt zo lekker de week, die woensdag! Laten we dan op zo´n dag nog even terugblikken op afgelopen zaterdag waar
de dames van NOK, 3 punten mee naar huis namen!

We vertrokken met 12 speelsters, waarvan 1 vandaag weer haar debuut maakte in het NOK tenue! Britney de Vries pakte vandaag
de keeperhandschoenen vast! Als dames staan we niet echt in de rij wat betreft het verdedigen van de doellijn. We zijn dus enorm blij dat je er bij bent Britney! Top!

De tegenstander van vandaag waren de dames van ST Berlikum/Minnertsga/St.Jacob. Een fanatiek team, die zeker niet van plan waren de 3 punten weg te geven. Vorige wedstrijd werd de eindstand uiteindelijk 5-1, maar vandaag begonnen we weer met een schone lei.

De opstelling was als volgt:

Goal: Britney de Vries.

Verdediging: Baukje, Minke, Andrea, Anne.

Middenveld: Erja, Marijke, Milou.

Aanval: Wytske, Martine, Maaike.

Bank: Femke.

De wedstrijd begon wat onrustig.Of het ´wennen´ was?? Het balgevoel moest in ieder geval weer even komen. De dames van NOK hadden wat een minivakantie gehad aangezien er al 4 weken geen wedstrijd was gespeeld.
Na +/- 15 minuten begonnen we iets te spelen, maar echt fantastisch ging dit niet. We raakten de bal regelmatig kwijt wat na 19 minuten een wat ongelukkig moment veroorzaakte. De aanval van Berlikum/Minnertsga pakte deze kans en schoot zo de 1-0 naar binnen.
Zijn we wakker NOK? Zo ging deze wedstrijd toch niet worden?!
Er werden kleine aanpassingen gedaan in het veld en de moter begon wat beter te lopen.

Door een aantal mooie opzetjes in het veld begonnen er toch wel een aantal kansen te ontstaan. Zo kreeg Marijke tweemaal een mooie schotkans, alleen zonder resultaat. Marijke gaf Martine een mooie steekpass die op dat moment in de 16 sterk werd vastgehouden door de tegenpartij, dit resulteerde uiteindelijk op een terechte penalty. Gelukkig kon Martine de zenuwen bewaren en werd het 1-1.

Voor de rust rond de 36e minuut kreeg Martine nog een prachtige mooie pass van Erja, waardoor ze de keepster tegen kwam die haar met open armen + benen ontving! Doelpunt, door de beentjes van de keepster :)

Goed, eerst maar ús efkes een bakje thee.. Altijd fijn! Met een aantal tips van Bennie, Atte en Jeltje konden we de tweede helft gaan spelen.
En óh wat begonnen we goed. In de 47e minuut was het met een mooie combinatie tussen Erja en Martine wat er voor zorgde dat de 1-2 er in vloog! Dit is weer een hele andere start dan de 1e helft die we gezien hadden. HUTS!

En Jaa hoorr,, daar is Maaike! Afgelopen woensdag schoot Maaike er maar op los op het goal, het ene doelpunt na het andere maakte ze. Begin van de wedstrijd werd er nog even besproken dat er vandaag ook maar eens een goaltje in moest gaan. Maaike zal wel gedacht hebben: ´No, dan dugge we dat toch efkes! ´ 2 prachtige doelpunten heeft ze vanaf vandaag op haar naam staan! Op naar de volgende .... hé Maaike?! :)

Vandaag bespreken we ook maar eens ús Wietske. Eigenlijk kunnen we wel een ´Wist je datje?´ over Wietske beginnen, maar dat doen we maar niet. Wel gebeurde er in het veld iets wat toch even vermeld moest worden. Niet iedereen weet dat je met een ingooi, niet buitenspel kan staan. Met niet iedereen bedoelen we daarmee Wietske. Een discussie volgde, uiteraard met Bennie die vertelde dat ze, met een ingooi, maar achter de man moest gaan staan. Mooi langs de lijn. Dan zou ze de bal wel krijgen. Na een aantal keer kreeg Wietske het in het snotje. Dus bij deze Wietske.. Misschien de volgende keer een ´Wistjedatje´

Goed, de wedstrijd. Uuhm, waar waren we?
Ohja, het stond inmiddels 1-5 voor de dames van NOK. Relaxed, als de 75e minuut op de klok verschijnt. Martine heeft dit alleen niet gezien, die was druk aan het sprinten. De ballen vlogen haar om de oren, aangezien ze de bal kreeg en nog net geen ´apport´ kreeg te horen van degene die de bal regelmatig die kant op schoot. Maar goed, zo heeft ze ze het liefst. Dit resulteerde in de 1-6.

We genoten iets te veel allemaal waardoor we even een dompertje hadden. In de79e minuut schakelde Berlikum/Minnertsga vlug en zette een mooie opzet op. De aanvoerdster kreeg de bal voor de benen en schoot de bal mooi in het goal. 2-6.

We konden in de 87e minuut nogmaals kijken hoe Martine, inmiddels voor de 4e keer naar de goal toe rende. Deze keer de keepster voorbij en zo kwam de 2-7.
De scheidsrechter floot maar af, aangezien die het alweer voor zich zag hoe de 2-8 er in zou gaan.

Met een grote glimlach ontvangen we de drie punten, en bedanken wij de scheidsrechter en de dames van St Berlikum/Minnertsga/St.Jacob Vr2 voor de sportieve wedstrijd. Veel succes nog komende wedstrijden.

Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma, wel spelen de NOK Dames VR2 thuis vrijdagavond! Zien we jullie dan in Oudemirdum? Aanvang: 19:30 uur.