Zoo.. het weekend zit er weer op! De mooiste dagen van de week zijn weer geweest en de meeste mensen balen dat de wekker weer vroeg gaat. We blikken even terug op een óh zo tevreden zaterdag! Waar we bevroren tenen hebben gekweekt, het snot ons uit de neus liep en we weer konden juichen aangezien we 3 punten hadden binnen gesleept

Allereerst moesten we met onze klapperende tanden lachend op de teamfoto gaan staan, dit is dan ook een prachtige foto geworden! Na deze frisse activiteit kregen we de opstelling te horen. Die was als volgt:

Verdediging: Jetske B(3), Nikk(4)i, Jetske H(2), Martine v/d Wey(5).

Middenveld: Melissa(10), Martine(8), Andrea(6).

Aanval: Liz(9), Tiertsje(11), Anne(7).

Bank: Annabel(12), Wytske(13), Milou (14).

Doel 1e helft. Vanaf je positie spelen. Dit was vorige week ook de doelstelling, totdat Martine die in de eerste 10 seconden verbrak. Maar iedereen had gezien hoe het dus NIET moest. De eerste minuten gingen dan ook zoals gepland. Aftasten hoe dit team was, hoe ver konden we gaan bij de keepster? En wie waren de sterkere speelsters? na een aantal minuten aftasten leek het ons wel een goed idee om in de aanval te gaan. In de 6e minuut kreeg Anne W de bal die een mooie pass aan Tiertsje gaf. Door de schijnbeweging die zij maakte waren de twee verdedigers van ST FFS/ Read Swart Vr1 helemaal in de war. Zelfs zo in de war dat ze tegen elkaar opbotsten en Tiertsje het op een sprinten zette. En ja hoor, goed afgemaakt. 1-0!
In de 11e minuut was het Martine die de 2-0 maakte door middel van een lob. Keepster en verdediger zagen dit gebeuren, maar konden al niet meer ingrijpen.
De tegenpartij waren overigens goede speelsters, en het was dan ook soms heerlijk om naar alle fysieke duels te kijken langs de zijkant. Zo schuilde er in Andrea een ware muur binnenin. Want wie wilde scoren, zou eerst langs Andrea moeten. En als dat lukte.. dan waren Jetske H, Nikki of Jetske B er ook nog. Want de verdediging deze wedstrijd waren weer geweldig op elkaar ingespeeld!

Het middenveld en aanval zijn hard aan het werken en beginnen elkaar ook steeds meer te vinden. Het lukt niet altijd en dit zorgt soms nogal voor wat frustratie achterin. Want ja, als de verdediging een fout maakt is dit gelijk een doelpunt.. maar als er voorin niks wordt gemaakt is dit uiteindelijk hetzelfde verhaal.
De aanvallen gaan redelijk maar er zit nog niet veel beweging in, in de eerste helft. Zo kwam het een aantal keer voor dat we geen idee hadden wat nou eigenlijk de bedoeling was.
In de 42e minuut is het Annabel, die in het 16 meter gebied goed wordt onderuit gehaald door de tegenpartij. Duidelijke strafschop, en die neemt mevrouw dan ook zelf. En ja hoor, een penalty genomen zoals het hoort. Mooi in het hoekje. 3-0.
Tijd voor de lekkerste thee die er is. (soms dan)  Goed wat suiker erin waarbij het stokje soms rechtop blijft staan..

Doelstelling 2e helft? De nul houden!
In de tweede helft zijn de dames van NOK weer sterker en overtuigender aan de bal. Met het gezicht naar de kantine lijkt het allemaal wat soepeler te gaan. Goeie aanvallen waarbij het helaas vaak niet lukt om de bal erin te krijgen. Zoals onze twitter verslaggever het al zei; ‘Het lijkt wel of de bal zijn eigen willetje heeft..’ Gelukkig werd het ons in de 61e minuut gegund. Door een aanval van NOK waarbij de bal vanaf de achterlijn de 16 in rolde kwam deze perfect voor de wreef van Martine, die de bal met keeper en al door het net van de tegenstander schoot. 4-0!
En ja, als het dan zo soepel gaat in de tweede helft, hoe is het dan mogelijk dat dit dan ook de eindstand blijft? Het tempo van NOK werd zelfs nog opgeschroefd maar het mocht niet baten. Ik geloof dat ús Tiertsje de bal mee wilde hebben naar Australië, zo vaak heeft ze de bal overgeschoten. Jaja, dit was voor Tiertsje haar laatste wedstrijd dit seizoen. Aankomende week vertrekt ze richting het mooie, warme Australië. Tiertsje werd dan ook in de 89e minuut publiekswissel en kreeg een oorverdovend applaus van alle supporters/teamgenoten!
Wij wensen Tiertsje een geweldig avontuur, en zien haar graag volgend seizoen weer terug!

Aankomende zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Om 12:30 uur wordt er afgetrapt tegen de vrouwen van Nieuweschoot.