Datum

16 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Met de wedstrijd tegen ‘Wraldsein’ op het programma, konden de heren van NOK 3 zich opmaken voor een wedstrijd om degradatie. Hoewel degraderen niet mogelijk is, want we spelen al op het laagste niveau. Is laatste worden op dit niveau gewoon een oproep om je schoenen aan de wilgen te hangen.

Woudsend stond voor aanvang van de wedstrijd dan ook strak onderaan, en NOK 3 daar net boven. Hoewel Jacob wel na iedere verloren wedstrijd het gevoel had dat er meer in had gezeten, was het toch iedere keer niet het geval en dus sta je op de plek die je verdiend.

Jacob had voor deze wedstrijd de toezegging van 15 spelers die in de app zich hadden opgegeven met +1. Wytze had zelfs ++ gedaan, en dat was ook niet voor niks, zo bleek in de wedstrijd, maar daarover later meer.

De selectie zag er als volgt uit:

Doel: Gosse

Verdediging: Rene, Willem Jan, Niek, Wytze

Middenveld: Henk, Patu©, Menno Feike

Aanval: Djimmer, Jeroen, Frans Pieter

Bank: Bart, Jitzen, Harmen en Hessel

De warming-up was niet te doen! Het was buiten zo koud dat de spieren binnen bij de verwarming sneller warm zouden worden. Daarom hadden een paar spelers zich in de kantine verzameld voor de voorbereiding op de wedstrijd (zie foto). Gelukkig betrof het hier wel de wissels, maar ze zaten er in ieder geval warmpjes bij. Omdat de wissels later nog een grote invloed hadden op het wedstrijdverloop, gaan er verhalen dat voor de volgende wedstrijd iedereen zich in de kantine wil opwarmen. Vooral ook Wytze, die gebukt gaat onder de barre omstandigheden. Waarom? Dat vertel ik straks.

Laten we eens naar de wedstrijd gaan kijken. Om heel eerlijk te zijn was het niet om aan te gluren! Man, wat een enorm kelderklasse surplus gevoel kreeg ik hiervan. Vooral de tegenstander leek het zomeravondvoetbal te prefereren boven lekker voetballen op de zaterdag middag. Een aantal van de heren had een reservebal onder het shirt en leek door de corpulente omvang, niet in staat om sport te bedrijven. Ondanks dat, waren we wel ‘even mooi fuort’.

Wat NOK 3 niet goed deed, was dat het meeging in het tempo van Woudsend. In eerste instantie had NOK 3 nog wel wat druk op de tegenstander en kon men ook nog wel met regelmaat aan aanvallen denken. Toch bleek de spelmaker op het middenveld bij Woudsend een plaag en ook de linksbuiten, ‘mig’ was rap en balvaardig. Je zou toch denken dat miggen niet meer rondfladderen, maar deze had duidelijk een uitzondering gemaakt.

Het was dan ook Woudsend die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Via een prachtige assist van Rene, a.k.a. de Kikker, wist hij een speler van Woudsend te bereiken die Gosse wist te passeren, 0-1. Serieus? Peter Bannie, die ondanks zijn knieproblemen nog wel de weg naar het voetbalveld wist te vinden, kon er eigenlijk alleen maar om lachen. Zijn broer Jan ook, maar die lachte gewoon wat minder hard.

Dames en heren, het kan nog veel erger! Ohja? Ja! Wytze Rienstra overtrof zichzelf! Hij had afgelopen week goed opgelet bij de training. We hadden veel aandacht besteed aan het afronden en dat was niet aan dovemansbenen besteed voor Wytze. Met een verwoestende uithaal, die ook nog een feilloos geplaatst was, verschalkte hij Gosse die kansloos was op de inzet van Wytze. Wytze sloeg zijn handen voor zijn ogen. Het goede nieuws was wel, dat Jacob alvast over één wissel minder hoefde na te denken.

In de rust. Tsja, wat er toen gebeurde dat weet ik niet, ik mocht mij opmaken voor een invalbeurt in de tweede helft. Net als Jitzen, Bart en Harmen. Jitzen kwam in het veld voor Wytze. Jitzen mocht plaatsnemen op de linkhalf, en Menno Feike mocht het op linksachter proberen. Hessel kwam om de mid-mid waardoor Patu een plaatsje naar voren schoof, in de spits. Bart kwam op de rechtsvoor in het veld voor Djimmer. Harmen maakte het wisselfeest compleet. Hij mocht Gosse vervangen onder lat, die met twee tegendoelpunten ver onder de maat had gepresteerd. Volgende keer de lat maar wat lager leggen Gosse.

In de tweede helft stond er dus wat te doen. Een 0-2 achterstand wegwerken! Er zat maar 1 ding op. De tegenstander overrompelen en onder druk zetten. Dat verwachtten ze natuurlijk nooit. Bart had dat idee goed opgevat, want al binnen 5 minuten had hij de bal in de verre hoek geplaatst! 1-2!!! Zou het dan toch lukken? Zou NOK 3 de achterstand om kunnen zetten in 3 punten? Inzetten op de uitslag mag nu…. 3….2….1….

Niet veel later was het weer Bart die het net wist te vinden. Deze keer was het een uittrap van de keeper die bij Bart in de voeten kwam. De keeper stond naast zijn doel, wat Bart al had gezien. Bart schoot de bal over de keeper heen en maakte daarmee de gelijkmaker! 2-2.

Machtig mooi, binnen 10 minuten na rust al een gelijke stand op het bord!! Jacob maakte zijn ogen droog met zijn boekje, want wat hier gebeurde kon toch niet? Maar het werd nog mooier! Frans Pieter kwam op het doel af maar schoot tegen de keeper aan. In de rebound kon Hessel binnen tikken, 3-2! Nog geen 20 minuten gespeeld en nu al een voorsprong te pakken. De heren uit Woudsend wisten niet wat hen overkwam. Wat was er gebeurd?

In de volgende 10 minuten liet NOK 3 de teugels iets vieren wat ervoor zorgde dat Woudsend weer in hun spelletje kon komen. Inmiddels hadden we van de 1e helft geleerd en moesten we zorgen dat we niet achteruit gingen lopen, maar doordekken! Erop kletsen en met druk naar voren voetballen. Gelukkig konden we dit spel weer oppakken waardoor Jitzen bijna wist te scoren. Bijna, dat is wel een term die bij Jitzen past, triest. Maargoed, door de misser van Jitzen kon Henk binnen tikken en stond de stand inmiddels op 4-2!

Nu was het verzet van Woudsend wel echt gebroken. De heren hadden er niet meer heel veel zin in. Slechts een lange bal op Mig kon nog af en toe voor wat gevaar zorgen maar de verdediging wist deze aanvallen steeds goed te verwerken. Harmen gooide er zelfs ook nog een solo uit, geweldig!

De 5-2 kwam op naam van Hessel. Een afstandsschot ging van de rug van de linksback in het net. Net voor tijd werd het zelfs nog 6-2, en ook dit doelpunt kwam op naam van Hessel. Willem Jan wist Hessel met een lange bal te bereiken. Een verdediger van Woudsend raakte de bal nog net aan waardoor de bal perfect voor het rechterbeen van Hessel kwam te liggen. Hessel knalde de bal in de kruising en gaf daarmee ook meteen het slotakkoord af.

Een 6-2 overwinning na een 0-2 achterstand bij rust. Prachtig, wat hebben we genoten. Zelfs de supporters hebben toegezegd om vanaf nu iedere thuiswedstrijd aanwezig te zullen zijn. #BAM! Die hebben we maar weer. NOK 3 mag zich nu opmaken voor de winterstop. Op 17 februari zien we elkaar weer en dan starten we met de thuiswedstrijd tegen Sleat. Komt dat zien, komt dat zien!!!

Voor nu wens ik alle trouwe lezers heel fijne dagen en een gezond en gelukkig 2018!