Scheidsrechter

Hulk

Accommodatie

Onbekend

Als je een wedstrijd speelt, waarbij Harmen en Rients samen even oud zijn dan de hele selectie van Sneek, dan weet je dat je aan de bak kunt. Het jeugdteam van Sneek had zich opgemaakt voor een lekker potje voetbal, die om 15.00u zou starten. Helaas bleek dit niet helemaal het geval. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Jacob had vandaag weer de beschikking over een meer dan complete selectie. 18 man maar liefst, had Jacob donderdagavond op papier. Blijkbaar is het succes toch een belangrijke aantrekkingskracht. NOK 3 won vorige week zijn eerste wedstrijd, met 2-0. Jacob vond dit wel wat te veel, en vroeg of er mensen vrij wilden. Hier waren ook wel weer voldoende mensen voor, want die herinnerden zich de belabberde wedstrijden daarvoor nog wel.

Vlak voor de wedstrijd waren Erik en Nick nog wel te laat, maar mochten toch aantreden. Jacob was iets minder consequent dan hij soms doet vermoeden. Djimmer was hier trouwens wel blij mee, want de dug-outs leken hem wel wat.

Inmiddels was het al 15.15u en nog altijd was er geen scheidsrechter op komen dagen. Harmen vond dat hij met al zijn levenservaring wel de fluit kon hanteren, en trad dan ook op als scheidsrechter in Sneek (zie foto). Harmen zei nog wel; “Ik heb dit nog nooit dien, mar it is een mooie útdaging!” De jongentjes van Sneek waren al lang blij dat er iemand was, en vonden die oude man wel geschikt.

Laten we eens naar de opstelling gaan kijken:

Doel: Gosse

Verdediging: Jitzen, Rene, Erwin, Wytze

Middenveld: Hessel, Rients©, Bart

Aanval: Erik, Patu, Peter

Bank: Djimmer, Harmen, Nick

De scheidsrechter floot af voor het begin van de wedstrijd, en we mochten los! Op het belabberde kunstgras was het even zoeken voor de heren uit Oudemirdum. De eerste knieën lagen al snel open, maar dat weerhield niemand ervan om te blijven strijden. Bij NOK  hadden we afgesproken om de tegenstander op te vangen op de eigen helft, maar dat bleek al snel niet een heel best idee. Juist vanuit de opbouw kon de tegenstander gevaarlijk worden. Dit leverde dan ook al vrij snel een doelpunt op voor Sneek, 1-0.

Inmiddels mocht Harmen zijn debuut als scheidsrechter staken. Ik hoop dat Gerald mee leest met dit verslag, want volgens mij kun je er iemand bij vragen op de zaterdagochtend Gerald, een talent! Desondanks waren we blij met een vervanger, want dit had Sneek toch maar mooi even geregeld. De corpulente vervanger had in ieder geval een scheidrechtershirt aan, dat is ook leuk.

De scheidsrechter had wel een lekkere binnenkomer. Dit kwam omdat Peter binnen het 16 meter gebied van de tegenstander tegen het plastic werd gewerkt, en daarom NOK 3 trakteerde op een penalty. Omdat Henk er niet was, en Hessel bij Sleat ook al een penalty had gemaakt, mocht hij het vandaag weer proberen. Gelukkig vloog de bal in het net, en was de stand weer gelijk getrokken, 1-1!

Helaas viel ook de 2-1 nog in de eerste helft. Hoe dit precies ging, dat weet ik niet meer. Sterker nog, ik heb Erwin moeten appen om het scoreverloop. Bedankt Erwin, en even de verdiende credits via deze weg. Eigenlijk was ik nog met heel andere dingen bezig.

In de rust had Jacob weer een ware puzzel te leggen. Hij wil wel graag wisselen, maar geen idee voor wie. Op de lokroep of er nog mensen waren die wel graag even wissel wilden zijn, kwamen geen respons. En daarom moest Jacob mensen aanwijzen. Rients mocht daarom even naar de kant, waardoor Patu op de positie van centrale middenvelder werd geposteerd. Peter schoof hierdoor naar de spits en Djimmer werd links voor. Djimmer had vorige week zijn rentree gemaakt bij NOK nadat hij sinds de C-junioren niet meer had gevoetbald.

Toen we na de rust het veld weer opliepen, waren de lichten al aangestoken boven de velden in Sneek. Maar niet allemaal, om kosten te besparen waren maar de helft van de lampen aangezet, toch een beetje jammer. Geen scheidsrechter geregeld, de helft van de lampen aan, een afgetrapt kunstgrasveld en een tegenstander die na afloop in de kantine nog niet eens een biertje mochten kopen. Het kon niet slechter zou je denken?

NOK had geleerd van de eerste helft, er moest meer druk worden gezet op de tegenstander. Patu had dat goed begrepen, maar nog niet mee gekregen dat hij nu als centrale middenvelder was geposteerd. De ezel vergat even met zijn mannetje mee te lopen, waardoor deze vrij voor het doel kwam en de 3-1 kon aantekenen.

Er moest toch echt wel wat gebeuren, want zelfs Rene voelde aan zijn wilde haren dat er meer in zat dan een dikke verliespartij. Rene was zelfs zo scherp, dat toen de scheidsrechter weer eens een foutje maakte, hij zei; “Makket niks, hij sjocht ’t gewoan net sa best.” Iedereen die Rene kent, weet waarom deze opmerking zo grappig is. Er was overigens nog iemand die behoorlijk buiten zijn comfort zone stapte, in een opmerking tegen de scheids. Peter riep na fout 22355; “De skeids makket gewoan even een foutsje, ken gebeure toch?” Iedereen die Peter kent, weet waarom deze opmerking zo grappig is.

Op jacht naar de 3-2 kreeg Hessel de bal aan de rechter kant in de voeten, speelde een mannetje door de benen en knalde vanaf de 16 meter de bal in de kruising! Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit eerder twee doelpunten heb gemaakt in een wedstrijd, ongelooflijk. Maar er moest doorgezet worden! NOK 3 kreeg weer wat vertrouwen, er was nog van alles mogelijk! Kort na de 3-2 kon Patu 1 op 1 met de keeper zelfs de gelijkmaker binnenschieten, op aangeven van Hessel, 3-3!!!! Was het dan toch nog mogelijk, kon het nog? Jacob stak nog maar een sigaret op, want hij kon de spanning inmiddels nauwelijks meer bedwingen. Harmen werd bijna jaloers van de mestgeur uit de dug-out, na het zoveelste angstscheetje!

NOK 3 ging met meer risico voetballen. Erwin schoof door naar voren waardoor er 1 op 1 verdedigd werd. Helaas trok NOK 3 aan het kortste eind, en scoorde Sneek nog de 4-3. Dit doelpunt werd door de jongentjes uit Sneek gevierd als een kampioenschap. Van hun pappies en mammies aan de kant, kregen ze nog een lekker colaatje en een zakje snoep na afloop. De verhalen gaan dat er zelfs een pappie was, die zijn zoon had meegenomen naar de MC Donalds. Poah, wat een mazzel.

Toen we weer in de kantine kwamen, was Grutte Geart al helemaal los en had Erwin de uitslag al even verwerkt op de website (zie foto). Het was nog lang gezellig in Oudemirdum.

Volgende week mag NOK het opnemen tegen Balk, in Balk. Voor een aantal NOKKERS een mooie ‘thuiswedstrijd’. De verhalen gaan dat Douwe Wurtel zich al heeft aangemeld voor de spektakel. De aftrap is om 14.30uur op Sportpark de Wilgen.