24 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond STVWC/FC Wolvega Vr1 op de planning. En vergeleken met vorige week deze keer heerlijk voetbalweer in het vooruitzicht. De vrouwen van NOK waren er weer klaar voor. De omstandigheden dus perfect, zou je denken..  puntje van herkenning van een amateurclubje.. Een knollenveld lag op ons te wachten. Zoals Milou al zei ‘De koeien hebben het nog beter voor elkaar.’ We vertrokken met 13 dames. Ús topper van een Baukje kwam de boel even versterken! Top!

De vorige ontmoeting met deze ploeg eindige in een 6-0 overwinning. Maar deze keer moesten we goed opletten hoe de bal zou vallen.. Dan kan een knollenveld nog wel een bepalend zijn. De opstelling was als volgt:

Doel: Minke (1).

Verdediging: Martine W (2), Jetske B (3), Nikkie (4), Martine v/d Weij (5).

Middenveld: Andrea (6), Annabel (7), Milou (8).

Aanval: Femke (9), Melissa (10), Liz (11).

Bank: Anne (12), Baukje (13).

De wedstrijd was begonnen. En hoe.. we lieten VWC gelijk merken dat hier de punten niet gingen blijven. In de 3e minuut, met een fantastische actie van Liz staat het al 0-1!. Wat zou dit voor wedstrijd gaan worden..? Liz liet VWC gelijk even merken dat zij een gevaarlijke man zou gaan worden deze wedstrijd, met een scorend vermogen in de benen. Want in de 7e minuut knalt ook zij de 0-2 erin door een mooie pass van Andrea.
En toen verloor NOK toch een beetje de concentratie. Met de gedachte dat dit gemakkelijker zou gaan dan vorige week, een wedstrijd tegen de koploper. NOK liet VWC wat komen.. de bal aannemen en wat verder spelen. Deden we dit voor de uitdaging? Of werden we gewoon een beetje lui…
Met een beetje aanpak van Bennie kwam de concentratie weer wat terug en gingen we weer beter voetballen. In de 34e minuut resulteerde dit dan ook in de 0-3, gemaakt door wederom Liz met een mooie combinatie met Milou. Hattrick! J De smaak hadden we weer te pakken. 2 minuten later met een mooie pass van Liz op Annabel schiet zij de 0-4 erin.

Het was een fijne wedstrijd om te spelen, ook omdat VWC de moed niet liet zakken. Zelfs niet nadat Milou in de 43e minuut (PRACHTIG) de bal in het net schiet uit een corner. Nu konden wij wel rustig aan ons kopje thee beginnen.

De tweede helft kon beginnen. En met een prachtige opening was het Anne Wortman die  in de 57e een prachtig doelpunt maakte. Vanuit de rechterhoek schoot zij de bal richting het doel. De keepster kon er niet bij en de bal gleed zo het goal in. Wauw! Na dit mooie doelpunt lieten we VWC meer spelen, we werden wat slordiger in balbezit. VWC stond vaak vrij om aangespeeld te worden wat uiteindelijk resulteerde in een doelpunt. In de 66e minuut werd door een goeie actie van VWC de 1-6 erin geschoten. Jammer, maar niet zorgwekkend. De drie punten gingen toch mee naar Oudemirdum.

Doordat we VWC wat meer de bal lieten aannemen kwamen hier ook mooie duels uit. Zo een duel van Jetske Bokma, die ipv de bal een tikje meegaf ondertussen ook een speelster van VWC meenam. TIME OUT voor Jetske Bokma! Hoe verward Jetske zag toen ze van het veld werd gestuurd, hoe stoer ze aan de zijkant van het hek leunde.. efkes 5 minuten auwkoele bokma! Maar geen paniek, dit gaatje werd netjes opgevuld door de rest van het team. Maar Jetske je kan voortaan ook gewoon even zeggen dat je even wil uitpuffen na al die sprintjes ;)

Volgende week staat thuiswedstrijd Oldeholtpade Vr 1 op de planning om 14:00 uur bij Sportpark De Skelp. Met in de 3e helft live optreden in de kantine! Tot dan en fijn weekend!