Scheidsrechter

L.P. Rienstra

Accommodatie

Onbekend

Het zonnetje scheen, de lucht was blauw. STVWC/FC Wolvega VR1 kom maar gauw! Na de tegenvaller van vorig weekend keken de dames van NOK vandaag positief naar de wedstrijd die vandaag zou worden gespeeld. 14 speelsters op papier en dat betekend dat we bijna compleet met ons eigen team aanwezig waren. Alleen speelster Wytske Postma had vandaag iets anders op de planning.

STVWC/FC Wolvega was voor ons lastig in te schatten wat voor wedstrijd het mogelijk zou kunnen worden. Naar de stand hoefden we niet naar te kijken, omdat wij 3 wedstrijden minder hadden gespeeld. En doordat we geen idee hadden wat voor team we tegen ons kregen konden we ook geen voorspellingen doen. Wat veel beter voor ons is, want dan weten we ook niet wat we kunnen verwachten!

De opstelling voor vandaag was als volgt:

Goal: Minke Roosma (1).

Verdediging: Jetske Hoekstra (2), Martine Witteveen (3), Nikki Kruijsdijk (4), Martine v/d Wey (5).

Middenveld: Andrea Groenhof (6), Melissa Pander (10), Milou Stieding (8).

Aanval: Tiertje Hospes (9), Anne Wortman (7), Liz Stieding (11).

Bank: Jetske Bokma (12), Annabel Betsema (13), Femke Wiersma (14).

Ook zagen we vandaag Anthonia Eppinga weer voor het eerst op de bank zitten! Nog niet in het mooie tenue, maar als fanatieke supporter!

Na een actieve, scherpe warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. In de kleedkamer zei Bennie nog dat we net zo scherp moesten gaan voetballen als we in de warming-up waren. En dat deden we! In de 9e minuut was het Liz die een mooie solo actie deed en de 1-0 maakte! Niet veel later kwam Tiertje, met een mooie pass van Melissa met de 2-0. Een paar mintuen later was het Liz weer in de 24e minuut. En in de 38e minuut was het Tiertje weer! 4-0! en voor de rust schoot Tiertje de 5-0 er nog in de 45e minuut! Het ging allemaal hartstikke goed en het plezier was overduidelijk te zien!

Jetske Hoekstra was alleen wel wat bang geworden van de tegenpartij. Grote, sterke dames in de aanval vergeleken met ús Jetske. Mar hé, niemand die langs Jetske komt. Want wie niet sterk is (wat Jetske wel is hoor!) moet slim zijn! Na 15 minuten was Jetske zelfs bijna bij het goal! De rollen waren omgedraaid, de tegenpartij moest Jetske verdedigen.

Zo was ook Nikki aan de slag. De afgelopen weken wat uit de running geweest omdat ze niet helemaal fit was, maar vandaag absoluut verdiende ‘women of the match’ geworden! Geen enkel duel verloren en ook Nikki schoot een aantal keer op goal! Maar als je de eindstand leest kan ik over iedereen wel iets vertellen, want iedereen voetbalde super! Zelfs Bennie hadden we in de rust stil gekregen. Tsja, wat moest je vertellen als leider als alles eigenlijk goed ging? Nou, we stonden dan 5-0 voor, en de 3 punten leverden we ook zeker niet meer in, maar we moesten nog wel 45 minuten. En ja, in de tweede helft was de verdediging misschien iets teveel aan het genieten van de voorsprong die er was. Zo wilde Martine Witteveen Bennie nog even op glas ijs hebben, wat absoluut ook lukte. Met een slordig hakje naar Jetske Bokma, wat nog maar net goed kwam konden ze Bennie in Nijemirdum wel horen..

In de 62e minuut schoot Tiertje de 6-0 erin. En dit was dan ook het enigste goal in de tweede helft.. Echt spannend was het de tweede helft niet meer maar wat was het weer een heerlijke zaterdagmiddag!

Binnenkort is de wedstrijd te zien op de site, dan kunnen jullie nog genieten van de vrouwen van NOK!
Volgende week moeten de dames uit. We spelen dan om 14:00 tegen VV Lemmer VR1.