Datum

25 november 2017 12:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op de planning. SC Joure VR1, die uit 7 wedstrijden maar liefst 18 punten binnen haalden. Het moest een wedstrijd gaan worden met dezelfde passie als vorige week tegen Lemmer, waar we jammer genoeg maar met 1 punt naar huis gingen
(uitslag 1-1).Zoals Bennie en Atte hadden gezegd; ‘één van de beste wedstrijden dit seizoen!’

We vertrokken met 12 speelsters, dus genoeg om te voetballen!
De opstelling was als volgt:

Doel: Minke

Verdediging: Jetske B, Jetske H, Nikkie, Martine v/d Wey.

Middenveld: Martine, Milou, Femke

Aanval, Annabel, Tiertsje, Anne.

En, tsja.. vanaf seconde 1 ging het mis. Martine, die ergens anders met haar gedachten zat dan de afspraak schoot naar voren waardoor ze gelijk een groot gat op het middenveld achterliet. Joure benutte deze fout gelijk en echt na 10 stomme seconden stond het al 1-0. Martine.. Top!

Maar goed, Joure had niet alleen een fout nodig om te kunnen scoren. Na 15 min. werd namelijk de 2-0 gemaakt, door een goeie aanval.
NOK, waar zijn we.. toch niet in dromenland? Na  +/- 25 min. werden we een beetje wakker en kregen we toch wat meer controle in de wedstrijd. Helaas door een klein slippertje van Martine v/d Wey komt Joure één op één op de keeper waardoor in de 52e minuut de 0-3 valt..

In de 60e minuut kreeg Joure een corner, en door wat geprut in de 16 en onduidelijk communiceren werd de 0-4 gemaakt.
Maar, de tweede helft waren we wel beter aan de bal. We probeerden elkaar te vinden in het veld en hadden zo toch soms wel mooie combi’s.

Helaas werd er tweemaal een grote kans afgefloten wegens ‘buitenspel..’
Volgens mij moet Sinterklaas bij deze scheidsrechter de spelregels nog eens cadeau doen, want vanaf het middenveld is het onmogelijk om buitenspel te staan.

Vasthoudend en absoluut niet in buitenspel staan was waardoor we eindelijk kregen waar we in de tweede helft zo ons best voor hadden gedaan. Door de assist van Anne Wortman maakt Martine in de 69e minuut de 4-1. En toen hadden we de smaak wat te pakken. In de 75e minuut, door een mooie solo actie van Tiertsje is het 4-2.

Conditie is wat het ons misschien toch wel lastig maakte om de laatste minuten nog actief te schakelen. Hierdoor benutte Joure in de 80e minuut de ruimte die vrijkwam. 5-2. Het was voor de neutrale toeschouwer een mooie tweede helft om naar te kijken. Er gebeurde veel, en beide partijen kregen grote kansen.
Tiertje is in de 87e minuut weer in de solo aanval, maar krijgt in het 16 meter gebied een niet plaatselijke sliding waardoor ze ten val kwam. Penalty. En ja hoor, die schiet ze met vol overtuiging in de kruising. 3-5. Helaas werd onze vreugde twee minuten later weer afgepakt doordat Joure met een counter weer in de aanval ging en de eindstand van een 6-3 maakte.

Ach, geen drie punten mee naar Oudemirdum maar wel weer 90 minuten in de benen als team wat zich elke week weer blijft ontwikkelen.
Volgende week spelen we thuis om 14:00 tegen ST FFS/ Read Swart Combinatie. VR1.