Datum

4 november 2017 12:15

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag moesten de dames van NOK de wekker toch wat eerder zetten dan normaal. Er stond namelijk om 12:15 een wedstrijd gepland tegen DWP VR2 in Sintjohannesga. De vertrektijd was voor één van onze dames wat TE vroeg. Liz, die normaal gesproken altijd ruim op tijd is was vandaag nog in dromenland. Eerst niet bereikbaar, maar gelukkig had ze de tas al klaar staan. in ieder geval; ‘GOEDEMORGEN!’
Nu we compleet waren konden we vertrekken naar het zonnige Sintjohannesga. Minke had gelukkig de pet niet vergeten, want die had ze vast en zeker nodig!

De opstelling was als volgt:

Keepster: Minke.

Verdediging: Jenny, Jetske H, Jetske B, Martine v/d Wey.

Middenveld: Martine, Melissa, Wytske, Andrea.

Aanval: Liz, Anne.

Bank, Nikkie, Agnes.

We begonnen vol goede moed de wedstrijd, wat toch best wel onrustig was.. DWP was van de lange, hoge ballen waardoor wij soms moeite hadden om duels te winnen of om aan te gaan. Gelukkig waren we in de 11e minuut in een goeie aanval waarbij Liz in de 16 een mooie bal aan Anne gaf, die de bal mooi voor de rechtervoet kreeg en de bal stilletjes het goal in rolde. 0-1! Dit zorgde alleen niet echt voor rust in het spel. Toch was NOK wel iets sterker aan de bal en zorgde dit in de 25e minuut dat Anne een perfecte pass op Martine gaf die hierdoor 1 op 1 op de keepster kwam en de 0-2 er in schoot! Super!

DWP werd hierdoor wel even wakker geschud en was het hier niet bepaald mee eens. In de 35e minuut kreeg de verdediging het even lastig en werd de 1-2 gemaakt. En met deze stand gingen we de rust in. DWP had nog maar één doelpunt nodig en dan hadden ze gegarandeerd de drie punten, omdat ze dan waarschijnlijk vleugels zouden krijgen. Dus we moesten alles op alles zetten om dat niet te laten gebeuren. En dat hebben we in de tweede helft best lang volgehouden. Maar in de 86e minuut werd toch de 2-2 erin geschoten en niet veel later in de 89e minuut de 3-2. NOK was kapot, de vele duels 100% inzet getoond en ons best gedaan om de punten mee naar Oudemirdum te nemen aangezien daar het grote feest zou zijn! Maar zelfs zonder de punten was het alsnog een groot feest en waren de dames van NOK gezellig tot in de late uurtjes! De derde helft in ieder geval ongeslagen!
Volgende week spelen de dames thuis om 14:00 uur tegen ST VWC/FC Wolvega VR1.