Scheidsrechter

W. Hoekstra

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd Nok vr1 – DWP vr 2 stond voor afgelopen zaterdag op de planning. Pfoe, en wat voor een wedstrijd.. Met de juiste voorbereidingen en de frisse wind in onze haren waren wij er klaar voor!

Over voorbereidingen gesproken.. Afgelopen vrijdag avond een uitstapje met het team, om samen even een gezellig borreltje te doen. We kregen natuurlijk een tijd mee van de baas. ‘’22:00 uur, Anthonia stuur jij ze dan allemaal naar huis?’ Tuurlijk Bennie…!
Omdat we de volgende dag 10:15 uur werden verwacht bij NOK hebben we ons hier natúúrlijk ook allemaal aan gehouden.. ??

Zoals de meeste al konden lezen in het verslag van het derde was er bij ons wat minder commentaar op het weer.. Het was wel koud, maar wij vonden het eerder een ‘verfrissend’ windje. Met het heen en weer rennen over het veld begonnen de dames te twijfelen of er een thermoshirt uit moest, of toch maar aan moest blijven.. Want door dat heen en weer rennen vonden de vrouwen het wél warm. (dit is (g)een grap.)

DWP vr2. Even een aantal feiten op een rij. *  Koploper in de competitie.. * Uit 11 wedstrijden 30 punten behaald. * 10 wedstrijden gewonnen. 1 verloren. Vorige wedstrijd tegen DWP in de laatste minuten de wedstrijd verloren met een 3-2 eindstand. Goed. Er zat dus een pittige pot op ons te wachten.

De opstelling was als volgt:

Goal: Minke (1).

Verdediging: (Jetske H (2), Jetske B (3), Nikki (4), Martine v/d Weij (5).

Middenveld : Andrea (6) Martine W (10), Milou (8).

Aanval: Anne (7), Wytske (9), Annabel (11).

Bank: Liz (12), Femke (13), Melissa(14).

De wedstrijd kon beginnen. We begonnen de wedstrijd vol goede moed. 100% inzet was er vanaf de eerste minuut. Mede door de wind leek de concentratie vanaf de zijkant misschien wat minder omdat de bal toch wel onrustig door het veld ging. Eenmaal de bal wat onder controle waren de eerste minuten nog maar het begin van wat een ongelofelijke spannende wedstrijd zou worden.

DWP was goed aan de bal, probeerden elkaar duidelijk te vinden. DWP had de eerste helft de wind vol tegen. Dit zorgde ervoor dat uittrappen van de keeper bijna regelrecht weer terug waaide. Hierdoor gingen ze dus in balbezit wat kort voetballen en probeerde de lange ballen (die we van ze gewend waren) te minderen. Toch bleef de bal regelmatig hoog in de lucht en werd het voor NOK dan ook lastig om ‘lekker te gaan voetballen’.
Jetske Bokma leidde de verdediging goed en coachte de rest goed om het veld te verschuiven. DWP kwam helaas jammer genoeg in de 17e minuut toch door de verdediging heen wat resulteerde in de 0-1. Maar.. We lieten de kop niet hangen. Er waren nog 70 minuten om dit recht te zetten.

De spanning was te voelen bij de ploeg, we wilden DWP toch niet met drie punten naar huis zien gaan? In de 25e minuut werd het in de 16 nogal druk aan de kant van DWP. Door een bal van Jetske Hoekstra kreeg Annabel de bal voor de voeten en knalt de 1-1 in de hoek. Hoppa! Wat gaf dit even een lekker gevoel!.

De gehele wedstrijd ging het 50/50. Beide sterke ploegen en beide teams wilde niet toegeven. Er werd gewisseld... Blessures kwamen bij beide teams om de hoek kijken. Gelukkig kwam Melissa NOK toch de tweede helft versterken. Super.

Voor de rust werd de spanning iets rustiger door een ontzettend mooie actie van NOK. Met een prachtige aanval kreeg Anne in de 16 de bal mooi voor de voeten die kalm maar met overtuiging de bal in het goal schoot. 2-1! Dit voelde goed om de rust in te gaan.

En toen begon de tweede helft.. Zoveel spanning heb ik de afgelopen wedstrijd niet gevoeld.. Want wat hadden we veel kansen. En steeds werd de actie niet goed afgemaakt. Door te lang wachten met schieten of door net het goede verdedigen van DWP bleef het 2-1. Om het nog eens extra spannend te maken werd er ongeveer in de 76e minuut de 2-2 gemaakt. Goh, wat werd er gebaald. En wat werd er gejuicht bij de tegenpartij..
Maar hé, wat was er ook alweer gezegd vóór de wedstrijd? Juist. NIET DE KOP LATEN HANGEN!
Alles werd ingezet om toch dat ene doelpunt, wat zo verdiend zou zijn, erin te krijgen!

Het was de laatste 10 minuten zenuwslopend om naar deze wedstrijd te kijken..
Zo schoot DWP de bal op de lat waarbij gelukkig Minke deze veilig in haar handen kreeg.
En zo had ook NOK de bal nog voor de voeten maar schoot Annabel deze bal ver over.

Maar toen gebeurde het.. In de 88e minuut! Met een pass van Femke op Liz knalt Liz de 3-2 in het goal!!! Er werd gejuicht! GEWELDIG!  En toen wachten op het eindsignaal, wat voor mijn gevoel uren duurde. Maar toen floot Jappie.. Na 90 minuten waren de 3 punten binnen! Wat een top gevoel! Hoe we de uitwedstrijd tegen DWP in de laatste minuten verloren.. zo verloor DWP nu zijn uitwedstrijd. Een geweldige, verdiende uitslag. Er was een lach en een traan te zien. (Want ja, daar zijn wij vrouwen voor.. ??)
Trots op het team! Het was een echte thrillerwedstrijd zoals Bennie het formuleerde.. Maar deze thriller eindigde wél goed!

Volgende week staat er een uitwedstrijd op de planning tegen STVWC/FC Wolvega Vr 1 om 14:00 uur bij sportpark Het Scheeneveld in Munnekeburen.