SDS 2 - NOKTWA

SDS 2 - NOKTWA

SDS 2

0 - 0

NOK 2

Competitie

NOK 2, 3e klasse H

Datum

10 december 2016 14:30

Accommodatie

Sportpark Skoalleseize
't Heechhiem 7
8734 GS
EASTEREIN
tel. 0515-331700

Cadeautjes. Het is de maand van cadeautjes. Of je nu voor Sinterklaas (en Zwartepiet) bent, of liever het feest met de kerstman viert. Er worden deze maand cadeautjes uitgedeeld. Maar niet op Sportpark Skoalleseize, zoveel was wel duidelijk. Ontzag voor de tegenstander was vandaag niet aan de orde toen NOKTWA op bezoek mocht bij SDS2, de koploper van de competitie.

Bovenin Fryslân, daar waar de ‘hie’ en ‘sie’ hoogtij vieren. Daar waar ze ‘rinne nei de sinne’, daar is maar één iemand blij mee. Ayelt van Noorden kon vandaag zijn eigen taal spreken bij de uitwedstrijd tegen SDS.

Ayelt had van tevoren een uitgedokterd strategisch plan tegen SDS. Zoals ik hiervoor al zei, geen ontzag voor de tegenstander, maar wel kijkend naar elkanders kwaliteiten. Na afloop van de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen QVC had Ayelt het strijdplan al klaar. Wat dat tactische steekspel dan precies inhield? Dat leest u in het komende verslag.

De leiding van NOKTWA was snel uitgesproken afgelopen donderdag toen de spelers over de verschillende selecties verdeeld moesten worden. De volgende namen mochten aantreden in deze belangrijke wedstrijd:

Doel: Feike Pieter

Verdediging: Harmen, Patrick, Wytze, Pieter, Jharm

Middenveld: Douwe Tjeerd, Kees met een K ©, Jelle

Aanval: Frans Pieter, Tesfit

Bank: Willem Jan, Geert, Roy

Een belangrijke wedstrijd was het zeker want SDS stond voor aanvang van de wedstrijd als trotse koploper genoteerd. Na SDS kwam op de ranglijst VVI, die het vandaag op mocht nemen tegen Heerenveense Boys en daarna, op de derde plaats NOKTWA. NOKTWA presteert dit seizoen ‘boppebest' en daarom kon deze wedstrijd worden betiteld als ‘wedstrijd van de week’. Uiteraard predikt uw reporter hier enigszins voor eigen parochie maar ach, dat mag.

De wedstrijd van vandaag begon een beetje zoekend. Vooral aan de kant van SDS. SDS werd overrompeld door de opstelling van NOKTWA waardoor de tactische vaardigheid van SDS daalde naar dramatisch. Ineens kon SDS niet meer hun vertrouwde spelletje spelen, waardoor ze lang zoekend waren.

Na 15 minuten spelen was de eerste grote kans wel voor SDS. Het leek in eerste instantie niet op een kans maar toen Feike Pieter dacht, net als Neuer wel even de tegenstander kon uitspelen, werd hij bijna verrast door de spits van SDS. Gelukkig schoot een speler van SDS vervolgens belabberd in waardoor de stand op 0-0 bleef steken.

In de fase hierna raakte SDS steeds meer geïrriteerd. “ik mut steeds nei binnen ta” zei de linkshalf van SDS. NOKTWA had SDS zijn wil opgelegd in het ‘posisjespul’ want echt in het eigen spel komen kon SDS niet.

In de 33ste minuut volgde de eerste grote kans voor NOKTWA maar helaas stond Douwe Tjeerd buitenspel volgens de grensrechter waardoor een doelpunt niet gevierd kon worden. Een eerste echte speldenprik was dit wel in de wedstrijd. Nog geen minuut later was er een grote kans voor SDS om de score te openen. De linksbuiten van SDS kon alleen door op de keeper maar Harmen voorkwam met een magistrale actie een bijna zeker doelpunt van SDS.

De messen waren dus inmiddels behoorlijk geslepen toen voor onze ogen een prachtig schaakspel tentoon werd gesteld. Ook voor de neutrale toeschouwer (en die waren er met bussen vol) was het vandaag genieten! Alle neutrale toeschouwers die er waren mogen hieronder hun mening geven in een reactie.

Toen het SDS steeds heter onder de voeten werd, werd er een steeds bredere woordenschat uit de dug-out. De Afûk  zat op het puntje van hun stoel toen, voor de zoveelste keer, de trainer van SDS opveerde van zijn stoel. Wat, je weet niet wat de Afûk is? Lees dan hier verder: http://afuk.frl/

Ohja, ik ben nog helemaal vergeten te vermelden wat de voorspelling van Sacha was. Zoals u van ons gewend bent, doet Sacha iedere wedstrijd een voorspelling van de uitslag van de wedstrijd. Sacha was deze keer zeer stellig over een 1-3 overwinning. Toen voor de wedstrijd de afstandsbediening van het scorebord heel even onbeheerd was, besloten we om deze voorspelling even vast te leggen. Zie voor het bewijs de bijgeleverde foto.

De grootste kans voor NOKTWA volgde op slag van rust, toen Tesfit op het middenveld werd ingespeeld. Jelle rook zijn kans en vloog over Tesfit heen die vervolgens Jelle zag gaan en hem de steekpass bezorgde. Jelle kwam iets links van het doel uit waardoor de keeper een kans had. De doelman van SDS kwam goed uit zijn doel en dwong Jelle de lange hoek te kiezen. Met zijn linker been was dit een moeilijke hoek en jammerlijk voor iedereen die NOKTWA een warm hart toedraagt, schoot hij naast.

Kort hierna floot de prima fluitende scheidsrechter voor de rust en mochten de mannen van NOKTWA en SDS het strijdtoneel verlaten om de tactiek nog eens door te nemen met hun trainer. Bij NOKTWA werd al snel besloten vast te houden aan het gekozen strijdplan. Frans Pieter was inmiddels niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen want de verdedigers van SDS konden hem lang niet bijhouden en speelden dan ook veelvuldig de ‘harde kaart’. Frans Pieter gaf aan nog wel even door te kunnen en er werd dus nog niet meteen gewisseld.

De tweede helft begon eigenlijk weer zoals de eerste was geëindigd. Deze keer was het alleen niet Jelle die voor de keeper opdook, maar nu was het Tesfit. Tesfit kon alleen door op de doelman en had alle tijd om rustig een hoek uit te kiezen. Ook Frans Pieter was meegelopen om de bal op af te leggen maar Tesfit koos voor eigen succes maar wist deze grote kans niet te verzilveren.

Het spelbeeld bleef steeds een beetje hetzelfde. Af en toe een grote kans voor NOKTWA, maar ook af en toe grote kansen voor SDS. Om wat te forceren werd Roy in het veld gebracht voor de licht geblesseerde Frans Pieter. Even hierna werden ook Geert en Willem Jan nog gewisseld voor respectievelijk Tesfit en Jharm (die last van zijn korte rug had).

Natuurlijk zou ik nog heel lang door kunnen schrijven aan eindeloze onzin maar volgens mij is dit niet nodig. NOKTWA had vandaag kans om de wedstrijd te beslissen maar ook SDS had meerdere kansen om de volle winst te pakken. Aan beide zijden stonden de keepers zeer attent te keepen en deze heren verdienen dan ook alle complimenten. Feike Pieter kreeg trouwens nog wel een boete maar kocht deze keurig af in de kantine (foto). Ook Pieter, die zo af en toe eens beschikbaar is, was vandaag een van de sterkhouders aan NOK zijde. Na de Kilimanjaro beklom hij ook SDS, en met succes want een gelijkspel was absoluut een mooi resultaat vandaag.

Hoewel ook VVI vandaag wist te winnen bij Heerenveense Boys, blijft NOKTWA wel in het zicht van de bovenste plaatsen.

Nu de eerste seizoenshelft is afgelopen is het tijd om de balans op te maken. NOKTWA vinden we halverwege het seizoen terug op een prachtige 3e plaats. Vorig seizoen was NOKTWA nog veroordeeld tot degradatievoetbal, maar dit seizoen is alles anders. Met de winterstop in aantocht is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Het weekend van 28 januari zal NOKTWA vertrekken voor een trainingskamp in de bergen van Zwolle om zich voor te bereiden op een aanval op VVI en SDS in de tweede helft van het seizoen.

Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de vorderingen van de selectie van Ayelt van Noorden en de voorspellingen van Sacha. U zult even geduld moeten hebben want de volgende competitiewedstrijd zal pas weer worden gespeeld op 11 februari, thuis tegen Heeg. Uit werd nog met 1-2 gewonnen maar na de winterstop kan natuurlijk alles weer anders zijn. Bent u er weer bij?

Namens de selectie en staf van NOKTWA wensen wij u allen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2017!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!