Scheidsrechter

J. Stegenga

Accommodatie

Onbekend

Na de dik verdiende overwinning van vorige week, uit bij QVC, stond nu de thuiswedstrijd tegen SDS op het programma. SDS is een beetje een onbekende tegenstander voor NOKTWA. 3 jaar geleden speelde NOKTWA voor het laatst tegen SDS en deze keer was het tegen het 3e 11-tal van deze club. Toen eindigde de wedstrijd in een 2-1 verlies op een donderdagavond. SDS3 was toen al gedegradeerd en nu komen we dus SDS2 tegen die de eerste competitiewedstrijd verloor tegen VVI.

De club die zichzelf voorstelt als “De parel van de Greidhoeke!” trof vandaag een gehavende tegenstander. NOKTWA moest het vandaag doen zonder een groot aantal vaste waarden maar daarentegen was ‘Us Heit’ weer terug in de selectie. Jordy is de trotse vader geworden van Sep en was daarom een paar weken afwezig. Jordy mocht door de afwezigheid van Kees met een K ook meteen de aanvoerdersband om zijn arm schuiven.

Na het nodige schuiven over het wedstrijdformulier kwamen we uit op de volgende opstelling:

Doel: Feike Pieter

Verdediging: Patrick, Willem-Jan, Jordy©, Harmen

Middenveld: Stefan, Douwe Tjeerd, Frans Wieger

Aanval: Robin, Willem Tiede, Roy

Bank: Rutger, Rimmer, Peter

Het begin van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van SDS. SDS wist een prima positiespel op de mat te leggen in de buurt van het NOKTWA doel. Daar kwamen ze door veelvuldig de lange bal te spelen maar wel op een goede manier. Deze druk werd NOKTWA al snel teveel. In de 11e minuut moest Feike Pieter al voor de eerste keer vissen, 0-1. Nog geen drie minuten later was het ook al 0-2! Het leek erop dat NOKTWA aan de vooravond van een afstraffing stond op het eigen Sportpark De Skelp.

Gelukkig vond NOKTWA hierna de controle over de wedstrijd weer wat terug. NOKTWA begon de goede keuzes te maken en wist zelfs ook zelf al wat gevaarlijk te worden. NOKTWA kreeg een aantal vrije trappen op de helft van de tegenstander maar wist hiermee helaas geen potten te breken.

In de rust moesten er de nodige afspraken verhelderd worden. Keuzes maken was de moraal van het verhaal en ook het spelletje zonder bal lezen. Gewisseld werd er niet. Wel van grensrechter. Menno Feike voldeed niet aan de verwachtingen en daarom nam Hessel de vlag over.

De tweede helft begon NOKTWA sterker. NOKTWA was gretig en was meer in staat om in duels te komen en deze ook te winnen. In de 54e minuut snelde Willem TIede langs een aantal verdedigers en over de achterlijn en wist de goed vrij gelopen Roy te bereiken die daardoor simpel kon binnentikken. Zo stond het ineens 1-2 en was er dus nog kans om de wedstrijd om te draaien. Van een uitzichtloze situatie in de eerste helft naar een kansrijke situatie in de tweede helft.

In de 60ste minuut verliet Frans Wieger het veld voor Rimmer. Rimmer is een A junior, of 0-19 moeten we tegenwoordig zeggen en maakte (volgens mij) zijn debuut in de senioren. Rimmer traint wel wekelijks met de B-selectie. Er volgde hierna nog een speler van 0-19 die binnen de lijnen kwam. Rutger kwam in het veld voor de moe gestreden Robin die heel wat meters had gemaakt. Rutger had in de ochtend al drie treffers gemaakt voor 0-19 die daarmee deze ploeg persoonlijk naar een overwinning had geschoten.

De twee 0-19 spelers lieten zich goed zien in de tijd die ze hadden. Rimmer was dwingend aan de bal en liet zien ook in de senioren zijn mannetje prima te staan. De andere invaller wist zelfs nog te scoren. Rutger tekende met een flammend schot voor zijn vierde van de dag! Na doorkoppen van Roy kon Rutger van een metertje of 20 keihard raak schieten, 2-3.

Hierna kreeg Rutger zelfs nog een kans maar helaas werd deze niet verzilverd. Het werd nog wel even spannend in deze fase. NOKTWA drong aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar helaas viel deze niet. Ook Peter Witteveen maakte in de laatste fase van de wedstrijd nog zijn rentree op de linksachter.

Na 95 minuten voetbal, twee drinkpauzes, het nodige zweetvergieten floot de scheidsrechter op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd. NOKTWA was vandaag in de eerste fase van de wedstrijd afgetroefd en verloor daarom jammerlijk deze wedstrijd. Volgende week mag NOKTWA op bezoek bij Heeg. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 14.30uur.

De #RaraPrijsvraagVanNOKTWA van deze keer was; In 2012-2013 zat NOKTWA in de competitie bij SDS3. Op 2 mei speelde NOKTWA zijn tweede competitie wedstrijd. Wat was de uitslag? Jordy kwam als eerste met het goede antwoord en kan dan ook een prijs verwachten. Het juiste antwoord was 2-1 verlies. De volgende vraag was wie de doelpuntenmaker aan NOKTWA zijde was. Jordy wist hier ook te zeggen dat dit Dennis Bovee was.

Volgende week ook mee spelen met de prijsvragen? Volg ons op twitter @vvNOK2.