8445PA
HEERENVEEN
tel. 0513-636644

Heerenveense Boys – NOK Twa ,  ‘’een sprookjesachtige middag ‘’

NOK Twa mocht naar Heerenveen afreizen om daar tegen de plaatselijke boys aan te treden. Dit alles zonder captain Douwe Jan, die was afgereisd naar Kaatsheuvel om daar een sprookje te beleven in een mooi park. Douwe Jan kwam bedrogen uit, want voor een sprookje had hij ook wel mee kunnen gaan naar Heerenveen in plaats van 300 km te rijden.

Ten eerste is NOK Twa een sprookjesachtig team met een aantal  behoorlijke sprookjesfiguren in het elftal. Met wat verbeelding kan Patu doorgaan voor langnek, lijken Rients, Kees en Marten wel wat op een aantal van de 7 kabouters, had Frans Pieter de zevenmijlslaarzen aan en is Steffen de onbetwiste kikkerkoning. Simon voelde zich klein duimpje naast reus Sander en Klaas was de wolf die de mannen van de thuisploeg angst in boezemde met zijn kiezelharde schoten.

Douwe Tjeerd mocht vandaag ook aansluiten vanuit NOK 1 en hij paste zich moeiteloos aan in het elftal van zijn oude ploegmakkers. De wedstrijd was vandaag een bijzondere: De eerste helft speelde zich af op kunstgras en de tweede helft om onverklaarbare redenen op echt gras. Uw verslaggever kwam vandaag wat later en zag dat na een kwartier spelen al een tussenstand van 0-2 op het scorebord stond door doelpunten van Remco ‘de magier’ en Hessel ‘Kakofonics”(is Asterix en Obelix, maar dekt de lading in dit geval wel ;). Een mooie voorsprong tegen een enthousiast jong vriendenteam, waarbij de teamdiscipline wat ontbrak. 15 minuten voor de rust bracht orakel en trainer Jelmer Dijkstra de ongeduldige Rients en Simon in het veld om nog even mee te doen. Ik weet niet wat Rients in zijn toverdrankje had, maar binnen een kwartier ging NOK twa van 0-2 naar een 0-7 voorsprong bij rust door nog doelpunten van Klaas 3x en Simon 2x. De rust werd ontspannen aangevangen. Geitenbreiers Gerald en Sacha waarschuwden NOK Twa voor onderschatting in de tweede helft en die woorden hadden hun positieve uitwerking. Niet in het spel, want dat werd steeds wat minder, maar wel in doelpunten. NOK Twa ging vrolijk door en scoorde er lustig op los. Douwe Tjeerd die in de eerste helft nog een forse boete opliep door te missen voor open doel, maakte een getergde indruk en scoorde er nog 3. Ook Remco en Simon maakten nog een doelpunt, waardoor de stand op 12 kwam. Hierna deed Heerenveense Boys wat terug en Gosse zijn prachtige glimlach was hierdoor wat aan het verbleken. Als keeper wil je natuurlijk altijd de nul houden. NOK herpakte zich en ‘Reus’ Sander , gaf nog twee assists waardoor Marten en het Pinkeboltsje/kikkerkoning (met een verwoestend schot) konden scoren. Frans Pieter begon in minuut 85 aan rush nummer 97 over de rechterkant en schoot met een ietwat vreemde voorzet  de 15-2 tegen de touwen. Heerenveense Boys deed Gosse nog een keer pijn door de 15-3 aan te tekenen. Kees met een K was vandaag de vlagger en had de hele middag niets te doen. De enige keer dat hij kon vlaggen voor buitenspel werd hij door overmaat van ramp genegeerd door de scheidsrechter, waarna Kees met een K er ook wel klaar mee was en zijn vlag bijna op de grond gooide.

Hierna was het slotstuk voor ons grootste sprookje , maar eerst wil ik u antwoord geven op een dringende vraag die we al hadden verwacht. Deed onze topscoorder en topfitte twintiger Douwe niet mee vandaag? Jazeker deed hij mee , alleen het scoren lukt hem vandaag helaas niet en met een verdrietig gezicht zoals Pinokkio die hoorde dat hij een jongetje van hout was liep Douwe over het veld , ondanks de 6 assists die hij op zijn teamgenoten gaf. Douwe heeft beterschap beloofd, zal niet meer voor open doel missen, nooit meer over een omheining struikelen en in de topwedstrijden zeker weer doelpunten gaan maken. Klasse Douwe.

Nu de laatste goal. Wanneer weet je of iets een sprookje is? Juist als er iets gebeurt dat normaal gesproken niet zou kunnen en te mooi is om waar te zijn. Maar zaten we vanmiddag nou in een sprookjeavontuur of het echte leven? Hessel leverde ons het onomstotelijke bewijs, dat we echt in een sprookjeswereld zaten door zijn tweede doelpunt van de middag te noteren. Door deze onwaarschijnlijke actie wist iedereen dat dit niet de echte wereld was en Hessel blies hierdoor ons sprookje uit met een 3-16 overwinning en de koppositie op de ranglijst.

Na een heerlijke tarwesmoothie in de kleedbox ging NOK twa onderweg naar het NOKtoberfest in Oudemirdum en leefde iedereen nog lang en gelukkig. (behalve een aantal niet te noemen spelers die van Patu een fikse boete kregen voor het missen van open kansen voor leeg doel en Douwe Jan die voor niks naar de Efteling was gereisd.)