NOKTWA - Joure 4

NOKTWA - Joure 4

NOK 2

5 - 1

SC Joure 4

Competitie

4e klasse 03

Datum

24 september 2022 14:30

Scheidsrechter

J. Stegenga

Accommodatie

Sportpark De Skelp
Fonteinwei 21
8567JT
OUDEMIRDUM
tel. 0514-571916

NOK Twa – Sc Joure 4

 

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover. De competitie voor NOK twa ging beginnen.

Normaal gesproken heeft NOK Twa z’n eigen Harry Mulisch/Jan Terlouw/Annie MG Schmidt voor de prachtige verslagen, maar de beste man gaf zaterdag aan wat in een dip te zitten qua inspiratie. Misschien komt het doordat hij tegen alle verwachtingen in 90 minuten maakte , of door het feit dat er al 3 wat twijfelachtige assists en een doelpunt achter z’n naam staan of was het lichaam gewoon te moe na een hele wedstrijd spelen in de basis van NOK twa. Feit was wel dat onze taalvirtuoos , verhalenverteller en meesterschrijver een echt  ‘writers block” had (Voor de clubgenoten die het Engels niet machtig zijn: onze schrijver kreeg niks meer uit z’n pen)

Dus nu maar een poging van mij om de wedstrijd te beschrijven met al z’n hoogte en verbeterpunten.

NOK twa heeft dit seizoen wat nieuwe gezichten mogen begroeten in de selectie en ook de staf is “bijna”geheel vernieuwd. Alleen Good old Sacha is nog aanwezig. Sacha heeft vakkundig de oude staf eruit gewerkt en met Jelmer Dijkstra (trainer/coach) en Gerald Bos (grensrechter) weer heel wat kwaliteit toegevoegd. Laat die v/d Brink maar schuiven. Mijn inschatting is dat hij over 5 jaar voorzitter wil worden, dus Bennie wees op je hoede J

De wedstrijd dan, waar daar gaat het uiteindelijk om. Vooraf moet u weten dat NOK twa bestaat uit een bont gezelschap van bijna alleen maar dertig en veertig plussers die graag nog over het veld dartelen. Echter hebben we ook een jonge hond in het team in de persoon van Douwe van Netten Douwe is precies twintig en kon qua leeftijdsverschil de zoon van Rients, Kees met een K of Jelle Klaas zijn. Maar Douwe brengt wel iets extra’s in de ploeg, naast al zijn doelpunten geeft hij ook het overgrote deel van de selectie het denkbeeldige gevoel dat zij nog niet zo oud zijn en ook nog als redelijke twintigers door het leven kunnen. Het verschil met de meesten van het elftal is dat Douwe wel fit is. Daarbij hebben we in Sander de Jong een tweede jong twintiger aan de selectie kunnen toevoegen, een transfer vanuit NOK 3. We waren hier heel blij mee en hij zou in de basis starten, maar Wytze van Gaal van NOK 3 eiste Sander gelijk weer op bij ut tredde. Nja , dan Sander daar maar in de basis zou je denken. Maar dat ging voor Sander niet door, want Wytze had zijn opstelling al voor zichzelf op een briefje geschreven en kon dit volgens zijn eigen logica niet meer veranderen. Gelukkig wordt er bij ut tredde over het algemeen al vrij snel gewisseld en Sander heeft welgeteld 5  minuten op de bank gezeten en moest toen al invallen. 

Oh ja , de wedstrijd natuurlijk:

Jelmer had een prachtige opstelling uit de hoge hoed getoverd met een aantal verassingen daarbij.
Steffen mocht na 2 weken op het Italiaanse strand te hebben gelegen gelijk in de basis starten op het middenveld. Steffen , die steevast door Klaas “pinkeboltsje “ wordt genoemd had donderdag op trainen als een Italiaanse adonis vol overgave getraind , dus dat moest qua fitheid wel goedkomen.
In de spits Klaas, die tussen alle drukte van verhuizen/verbouwen gelukkig even tijd vrij  kon maken om aanwezig te zijn en ook Simon is dit seizoen nieuw op het middenveld..Voor de rest de gebruikelijke namen in het team, maar toen de linkerkant van het team besproken werd door trainer Jelmer, moesten de meesten toch even goed naar het bord kijken. Daar stonden ze dan , de mannen die als je ze dicht bij elkaar zet de hele avond vol kunnen lullen met de meest fantastische en onmogelijke verhalen stonden samen op de linkerkant. Klopte dit wel? Was Jelmer dan toch niet de nieuwe Nagelsmann of Klopp zoals we allemaal dachten? Of was dit weldegelijk een meesterzet? Nja , bij NOK Twa zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd en een trainer moet je niet gelijk in de bespreking tegenspreken dus iedereen accepteerde dit ook weer snel.
Het hield dus in dat de gebroeders Jelle Klaas en Hessel Rienstra op de linksback en linksbuiten stonden. Hij was er niet, maar ik weet zeker dat heit Inte even een traantje heeft weggepinkt. Voorzitter Bennie keek het met lede ogen aan.

De opdracht voor Hessel was goed uit te voeren. In balbezit naar binnen knijpen en dan kon broerlief erover heen denderen.

Topscoorder aller tijden van NOK Remco Andela moest hierdoor op de bank plaats nemen.

En dan nu…

Oh ja de wedstrijd natuurlijk.

NOK twa was heer en meester in de eerste helft. Marten en Patu waren de baas in het centrum en met Frans Pieter alias jutter en/of sputter en Jelle Klaas stonden er twee hazewindhonden op de backs.
Frans zit 90 minuten op de brommer en dat is geen ouwe puch of zo, nee dat is een opgevoerde Honda MTX van vroeger. Met een volle tank natuurlijk, want die 90  minuten daar lacht onze oude militair om. Tel daarbij op dat de andere backpositie door een politieagent werd ingevuld en u kunt zich voorstellen , dat niemand ongezien er op de flanken door heen kwam.  Steffen was actief als altijd en Douwe Jan (bij deze gedoopt als de roadrunner) sloot de eerste van z’n zes zuurtoftankjes aan en zo gingen we los.

Klaas, Douwe en Simon konden elkaar makkelijk vinden voorin en zo rolden de eerste kansen uit de koker. Hessel ging zich er ook steeds meer mee bemoeien (zat goed in z’n vel denken we) en uiteindelijk viel de 1-0. Een voorzet van Simon op Klaas had eigenlijk al een doelpunt moeten zijn, maar kort hierna was het Hessel die met zijn grote teen de bal bij Klaas kreeg en alvast met de handen omhoog ging staan, want als Klaas zou scoren (en die kans is over het algemeen vrij groot) dan had onze nieuwe linksbuiten weer een assist te pakken in het klassement dat hij zelf bijhoudt. (Vorige week al een spookassist op Menno, welke niemand had gezien) Klaas had nog een moeilijke taak , maar schoot de bal fantastisch in de kruising. Klaas juichte met de 10 teamgenoten. 10? zie ik u denken? Dat klopt 10 inderdaad , want Hessel was  in de kantine snel zijn assist op de NOK site aan het zetten. 1-0 bij rust , waar het eigenlijk al 3 hadden moeten zijn.

In de rust bleek dat ons eigen Pinkeboltsje niet verder kon. De spieren konden het niet meer helemaal aan na een fanatieke donderdagtraining en 2 weken Italiaanse zon. In zijn plaats kwam Menno Haga. Menno Haga? Jazeker, Menno is bijna elke week de versterking van NOK twa in de tweede helft. Hij is eerst altijd druk met bouwen van z’n penthouse en komt dan even 45 minuten een balletje trappen. Daar zijn we erg blij mee.

De tweede helft was het eerst Joure dat van zich liet horen en ook snel de gelijkmaker maakte,  maar gelukkig was het vleugelflitser Douwe van Net-wellen die op aangeven van Klaas 2 minuten later knap voor de 2-1 zorgde. Hierna was het klaar en kwam NOK Twa echt op stoom. Remco Andela (die gelukkig wel van de bank mocht komen) gaf voor op Simon en hij maakte de 3-1. NOK Twa ging door en keeper Gosse had het laatste gedeelte van de wedstrijd niet veel meer te doen. De 4-1 was wel een heel bijzonder doelpunt. Douw Jan (inmiddels aan zijn 4e zuurstof tankje) kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld en hakte de bal door op Remco , maar daar was als een heel langzaam duveltje uit een ietwat groter doosje zomaar Hessel die de bal voor Remco wegkaapte. Er volgde een niet al te verwoestend schot dat de keeper zo ontzettend op het verkeerde been zette, dat de bal pardoes in de goal hobbelde. Nok Twa vierde het weer met z’n tienen, want u raadt het al Hessel was weer in de kantine z’n lijstje aan het bijwerken. De legendarische Kees met een K (helaas geblesseerd, maar aanwezig in functie als de boetecommisie) zag vanaf kant dat het de goede kant op ging.

Er kwam zelfs nog een 5e doelpunt op het scorebord. Simon ontsnapte op links en gaf een afgemeten voorzet op Douwe Jan ‘miep miep’ Rienstra die al bijna 20 kilometer in de wedstrijd had afgelegd en die kopte de bal feilloos in. In de resterende minuten werd linksback Jelle Klaas door iedereen nog een paar keer de diepte in gestuurd, zodat hij ook zijn energie wat kwijt kon, dat doe je dan ook als team voor elkaar ;) . Wat een weelde 5-1 winst in de eerste competitiewedstrijd. De mannen van NOK Twa waren zeer goedgemutst na de wedstrijd en de bekende derde helft was zeer gezellig.

Nu maar hopen dat onze vaste stukjesschrijver volgende week wat meer inspiratie heeft, anders zitten jullie weer een keer vast aan deze correspondent.

Hartelijke groeten, (n) iemand.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!